Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečivo

Příspěvky

Jiný pivní chléb

31. 12. 2010

500g hladké mouky,0,15 l piva,2lžičky kmínu,2lžičky soli,2lžičky sušených kvasnic

 

Do pekárny dám vše tekuté pak mouku koření a droždí a zapnu program chleba péct a pekárna se sama postará

 

Domácí chleba

31. 12. 2010

0,5 kg hladké mouky,1,25dcl piva,1,25dcl vody,kmín,1,5lžičky soli

na kvásek:3dkg droždí,1/2 lžičky mouky,vlažnou vodu a 1/2lžičky cukru

 

Kvásek nezadělávám když dělám v pekárně.Tam dám nejdřív tekuté suroviny a pak tuhé tekutiny.Vše nechám vymíchat vykynout,chleba pak můžu péct přímo v pekárně nebo dám jen program na těsto a pak těsto dám do formy a peču v troupě

 

Chleba se nechá vykynout ve formě ještě 15minut,než se dá to troubypečeme při 200°C asi 15minut a pak stáhnu na 190°C a peču ještě 60minut,potírám vodou aby byla kůrka a posypu kmínem,nebo lněným semínkem